Translate

maandag 31 oktober 2011

Komende winter belooft weinig goeds: regen, storm, sneeuw en ijs

De komende winter belooft ons weinig goeds. Dat zeggen vooraanstaande metereologen, die 'Leuk en Informatief' afgelopen week heeft geraadpleegd. Vandaar, dat de huidige aandacht voor het al dan niet aanschaffen van winterbanden volledig terecht is.



Mist, regen, storm, hagel en sneeuw
Ons staan de komende maanden mist, regen en storm te wachten. Ze worden nu en dan afgewisseld door drogere perioden met beter weer. In de maand december zullen we geconfronteerd worden met hagel en sneeuwbuien. De grote vraag wordt, of het Openbaar Vervoer (met name de trein en de bussen) deze weersomstandigheden voldoende aan kunnen.

IJs en Elfstedentocht
Vanwege de koudere nachten met toenemende kans op (flinke) nachtvorst zal al in december, maar zeker ook in de maanden januari en februari de discussie over het houden van de Elfstedentocht volop de aandacht trekken. Een bijeenkomst van de Rayonhoofden in januari of februari om te zien of de Tocht der Tochten kan plaatsvinden behoort deze keer beslist tot de mogelijkheden.  



Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
Regen en wind, sneeuw en ijs zullen ons dus de komende maanden in hun ban houden. Geen prettig vooruitzicht, maar de voorspellingen liegen er nu eenmaal niet om. Ze zijn gebaseerd op jarenlange wetenschappelijke onderzoeken van de door ons geraadpleegde metereologen. Daarom wilden we ze u niet onthouden.

Link
KNMI: Seizoensverwachting voor deze winter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .