Translate

dinsdag 8 november 2011

Erik van Muiswinkel: fenomeen in cabaret én in typetjes

"Vier sterren op de schaal van een lekker avondje lachen", schrijft DePers vol lof over de nieuwe solo-voorstelling '4-8-61' van cabaretier, kleinkunstenaar en acteur Erik van Muiswinkel. 'Het is een fantastisch goede, geëngageerde avond cabaret geworden', recenseert Rinske Wels al even enthousiast in dagblad Trouw.



Knap en lustig
De titel '4-8-'61' refereert aan de geboortedatum van president Obama en van Erik van Muiswinkel zelf. “Als dat geen toeval is, dan is het wel heel toevallig”, vindt de cabaretier. In het programma wordt op dit thema lustig en knap voortgeborduurd.

Typetjes
Er komen ook weer enkele typetjes om de hoek kijken, zoals die van Marcel van Dam, Paul van Vliet en de schaamteloze bankier Ludo. Van Muiswinkel werd zeer bekend vanwege imitaties van bekende Nederlanders zoals Harry van Raaij, Willem van Hanegem en Anton Geesink.

Linken
* Een compilatie van de verschillende imitaties van Erik van Muiswinkel als gast in het programma Barend en Van Dorp (Dossier BVD). Hierin ook een kort fragment van de schaamteloze bankier Ludo
* Interview DWDD met Erik van Muiswinkel en Paul van Vliet
* Imitatie door Erik van Muiswinkel van PSV-voorzitter Harry van Raaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .