Translate

maandag 12 december 2011

Volg de Vos!

De succesvolle webcam, die een kijkje bood in het leven van een vossenfamilie in natuurgebied de Oostvaardersplassen, krijgt een vervolg. In het voorjaar van 2012 gaan de webcams weer aan en kunnen kijkers via de website volgdevos.nl meekijken.2,2 miljoen keer
De eerste editie van de vossencam werd maar liefst 2,2 miljoen keer bekeken, door meer dan 500.000 verschillende bezoekers uit 127 verschillende landen. Staatsbosbeheer wil via de webcams een groot publiek laten meegenieten van natuur en de dieren die er leven.

Aanpassingen
De afgelopen maand zijn er een paar aanpassingen gedaan in en rond de vossenburcht. Er is een sterkere zender geplaatst, zodat er minder kans is op storingen. En de camera’s kunnen nu vanaf de buitenkant schoongemaakt worden, waardoor spinnen geen web kunnen maken voor de camera. Helaas was het niet mogelijk om de beschikbare internetverbinding te verbeteren. De live-beelden zijn hierdoor dus ook volgend jaar wat korrelig. Maar het plan is om dagelijkse samenvattingen te maken van de scherpe beelden die worden opgeslagen op de computer in het Staatsbosbeheerkantoor in de Oostvaardersplassen.

Komen ze terug?
Het blijft natuurlijk afwachten of een vossenpaar zich opnieuw in de burcht vestigt, of het dezelfde vossen zijn als vorig jaar en of er opnieuw jonge vosjes worden geboren. Zodra de vossen zich in de burcht laten zien, gaan de webcams op volgdevos.nl weer aan. Tot dat moment zijn op de site de beelden van dit voorjaar te zien.

Op meer plaatsen?
Komende maanden onderzoekt Staatsbosbeheer de mogelijkheid om op meer plaatsen in het land webcams te plaatsen zodat ook andere dieren in beeld kunnen worden gebracht.

Link
* Webcam Volg de Vos

Andere webcams van dieren
* Kerkuilen
* Beleef de lente (van Vogelbescherming Nederland)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.