Translate

maandag 30 april 2012

Kikker rust op zijn gemak uit op bankje

Even uitrusten op een bankje. Dat doen ook kikkers. U ziet de meest relaxte kikker ooit.


Bekijk de video
* Lekker uitrusten op bankje

zondag 29 april 2012

Aboutaleb heeft gevoel voor humor

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft gevoel voor humor.



Marokkaanse afkomst
Dat blijkt, wanneer hij een grap maakt over zijn Marokkaanse afkomst bij de presentatie van een nieuw brandweervoertuig. YouTube noemt het een 'harde' grap. Ontwapenende (relativerende) zelfspot lijkt ons een betere typering .

Bekijk de video
* Aboutaleb

zaterdag 28 april 2012

Driejarige leert schrijven

Daphne, nog geen 3 jaar oud, is bezig met een bijzondere app. waarmee je leert schrijven.



Vele prijzen
Deze app. heeft (terecht) al vele prijzen in de VS gewonnen voor de beste educatieve software. Kortom, een spectaculaire 'game' om jonge kinderen alles over letters en cijfers te leren.

Bekijk
Bekijk Daphne

Link
* App: LetterSchool

vrijdag 27 april 2012

Politiek in Den Haag: een nieuwe lente en een nieuw geluid!

Het minderheidskabinet van VVD en CDA heeft haar meerderheidssteun in de Tweede Kamer enige dagen geleden verloren. Maar het heeft er gisteravond wel een nieuw pakket aan bezuinigingen van een nieuwe meerderheid voor teruggekregen.




Nieuw politiek geluid
Geert Wilders gooide na ruim zeven weken onderhandelen over nieuwe noodzakelijke bezuinigingsmaatregelen onverwachts het bijltje erbij neer. Waardoor zijn rol en invloed is uitgespeeld. Inmiddels is er na slechts twee dagen intensief onderhandelen nieuwe gedoogsteun voor het demissionaire kabinet van VVD en CDA. Drie constructieve partijen, te weten D66, Groen Links en Christen-Unie, wilden het overheidstekort, net zoals VVD en CDA, niet boven de 3% laten komen. PVV, PvdA en SP - een nieuwe coalitie! - wilden dat wel.
Kortom, een nieuwe lente en een nieuw geluid in Den Haag.

Zo was en werd het!
Bekijk
* Dag, Geert Wilders  (van Lucky TV)

Spotprent van Tom in Trouw: de nieuwe coalitie van PVV, SP en PvdA

De redders van het Vaderland
Lees en bekijk
* De Redders van het Vaderland

donderdag 26 april 2012

Spam, spam, spam en nog eens spam

Hebt U ook zo'n hekel aan spam in uw mailbox? Maar waar komt die naam vandaan?


Smac
Oorspronkelijk was spam de merknaam van een bepaald soort ingeblikt vlees, dat nog steeds bestaat. Unilever verkoopt het onder de naam Unox Smac. Het heeft weinig voedingswaarde, maar is af en toe best lekker om op brood te eten.

Uit volle borst: 'Lovely Spam'
De Britse komieken van Monty Python gebruikten het woord spam in een sketch om het toen actuele verbod op 'unsolicited advertising' (sluikreclame) op televisie aan de kaak te stellen. In een lunchroom waar aan alle gerechten ongevraagd spam werd toegevoegd, en waarin een groepje Vikingen uit volle borst zingt: "Spam spam spam spam. Lovely spam! Wonderful spam!", werd normale conversatie door de spam-zangers vrijwel onmogelijk gemaakt, net als bij ongevraagde e-mail. Ook bij de aftiteling werd te pas en te onpas het woordje "spam" vermeld.

Bekijk
* Monty Pyhton: sketch  met Spam song

Meer informatie
* Wikipedia over Spam

woensdag 25 april 2012

Meisje zakt letterlijk door de grond

Een Chinees meisje dat nietsvermoedend over de stoep liep, zakte ineens door de grond.



Zes meter diep
Ze viel in een gat van zes meter diep. Een taxichauffeur klauterde naar beneden en kwam samen met het meisje weer naar boven. Hoe het gat kon ontstaan is nog onduidelijk.

Bekijk de video
* Meisje zakt letterlijk door de grond

dinsdag 24 april 2012

Verrrassend gezelschap in een Nokia-lift

Bedrijven bedenken steeds meer originele stunts om hun producten te promoten. Zo ook het Finse bedrijf Nokia.





Promovideo's
In drie originele promovideo's is te zien hoe Nokia haar Lumia 800 in Rusland onder de aandacht brengt. In een lift krijgt men plotseling  gezelschap van oftewel politie/gemaskerde agenten/terroristen, oftewel meisjes/halfnaakte danseressen/discotheekgirls oftewel Angry Birds.

Bekijk de drie video's
* Police
* Girls
* Angry Birds

maandag 23 april 2012

Do you speak English?

Fransen spreken geen Engels, alleen Frans. Buitenlanders worden geacht de Franse taal te spreken.



Video
Simon Pegg en het team van the Big Train comedy maakten er een grappige video over.

Bekijk en beluister
* Do You Speak English?

zondag 22 april 2012

Doe iets origineels met uw Ikea product!

Ikea producten zijn immens populair. Wie heeft er nog nooit bij deze Zweedse gigant gewinkeld?


Ideeën
Er zijn ook mensen, die een Ikea product aanpassen, vervormen of op een andere wijze gebruiken dan waarvoor het is gemaakt. Je kunt bv. van een kaasrasp een mooie hanglamp maken (zie foto). Dit soort producten/ideeën ('hacks') vindt u op de website Ikeahackers.net  De website is in 2006 opgericht en inmiddels zeer populair.

3.000 producten
Er staan 3.000 'Ikea-hacks' op. Voor de goede orde: Ikea heeft niets met de website te maken, heeft er ook nooit op gereageerd, maar zal er best blij mee zijn.

Bekijk
* Website Ikeahackers.net

zaterdag 21 april 2012

Waarom is heer Bommel een beer? En Tom Poes een kat?

Waarom is Olivier B. Bommel een beer en Tom Poes een kat? Deze vraag is de rode draad door de tentoonstelling, die van 24 april tot en met 30 september in Het Nederlands Stripmuseum in Groningen plaatsvindt.


Toonderjaar
Waarom is heer Bommel een beer? is onderdeel van het Toonderjaar. Op 2 mei 2012 is het honderd jaar geleden dat Marten Toonder, Nederlands belangrijkste stripmaker en bekroond letterkundige, werd geboren. Behalve in Het Nederlands Stripmuseum Groningen wordt in 2012 overal in het land aandacht besteed aan Marten Toonder en zijn werk.

Beer
Olivier B. Bommel maakte zijn debuut in het derde avontuur van Tom Poes ('In den toovertuin'). Een citaat uit een interview met Marten Toonder in Hervormd Nederland van 28 maart 1992 over Bommel als beer: 'De beer is een soort tussenvorm tussen geest en materie. Hij is een beetje onhandig, omdat de overbrugging tussen die twee zo ontzettend moeilijk is. Net zoals de mens probeert de beer het Hoge te bereiken, maar dat wordt bemoeilijkt door zijn eigen plompheid. Dat wist ik niet, maar dat heb ik vanzelf ontdekt door de theorieën van Bommel.'

Een heer moet ook alles alleen doen
Belangrijke, regelmatig terugkerende uitdrukkingen van deze "heer van stand" met een "teer gestel" zijn:
-  "Als je begrijpt wat ik bedoel."
-  "Zoals mijn goede vader zei." en (als vervolg daarop:) "En daar houd ik mij aan."
- "Geld speelt geen rol."
-  "Hoe vreselijk is dit alles."
-  "Een heer moet ook alles alleen doen."
-  "Verzin toch eens een list, jonge vriend!"
-  "Hier ligt een mooie taak."
-  "Een eenvoudige doch voedzame maaltijd" (die zelden eenvoudig is, maar altijd voedzaam)

Nederlandstalige strip
Het Nederlands Stripmuseum Groningen is een museum waarin de Nederlandstalige strip centraal staat. Verschillende bekende striphelden zijn hier vertegenwoordigd, waaronder Suske & Wiske, Kuifje, Sjors & Sjimmie en Ollie B. Bommel. Kinderen kunnen zich uitleven in de Nickelodeon Hoek met onder meer SpongeBob Squarepants, Dora en Avatar. Bijzonder is dat bezoekers te gast kunnen zijn in de huiskamer van Jan, Jans en de kinderen. Daarnaast worden in het museum workshops striptekenen gegeven.

Linken
*  Totale programma van het Toonderjaar
Het Stripmuseum
Wikipedia over Olivier B. Bommel

Meer over Tom Poes
* Meer over (de) Tom Poes

vrijdag 20 april 2012

Schitterende act met marionetten

Op de website van zie.nl staat een schitterende act met marionetten.



Knap aangestuurd
De bewegende poppen worden knap aangestuurd door een zeer getalenteerde poppenspeler. Zie.nl noemt het zelfs de beste act ooit. En belooft ook nog eens, dat de voorstelling van bijna vier minuten 'binnenkort in een winkelstraat bij u in de buurt' te zien zal zijn!

Bekijk de mariottenvoorstelling
* Beste marionetpoppenact ooit

donderdag 19 april 2012

Inwoners dorp Fucking willen andere naam

Inwoners van het Oostenrijkse dorp Fucking gaan later deze week stemmen over het veranderen van hun plaatsnaam. Dat meldt althans het Engelse blad The Telegraph.
De opmerkelijke naam van het dorp met ruim 100 inwoners werd tijdens de Tweede Wereldoorlog ontdekt door Amerikaanse mariniers.


Toeristen
Sindsdien wordt Fucking geteisterd door toeristen. In totaal is al voor meer dan 15.000 euro aan plaatsnaamborden gestolen. Ook zijn er grapjassen die zich in niet mis te verstane poses langs de weg laten fotograferen bij het plaatsnaambord. "Mensen zijn nu bereid om te discussiëren over de spelling van de naam", zegt burgemeester Franz Meindl. "Maar eerst moeten alle 'Fuckingers' het eens worden of de naam wordt veranderd of niet."

Fugging
Veel inwoners hopen dat de naam gewijzigd wordt naar Fugging, de spelling van het dorp in de zestiende eeuw. In 2004 was er ook al een stemming, maar toen werd besloten om de plaatsnaam ongewijzigd te laten. Het dorpje Fucking is vernoemd naar de zesde-eeuwse edelman Focko.

Laatste nieuws: De naamsverandering kon uiteindelijk in 2012 geen doorgang vinden. Maar met ingang van 1-1-2021 wordt de naam veranderd. Klik hier voor dit bericht    

Video
* Video: Fucking in Austrija

Lees ook:
* Geinige plaatsnamen: deel 1
* Geinige plaatsnamen: deel 2


dinsdag 17 april 2012

Coca-Cola-automaat knuffelen

Coca-Cola lanceerde een publiciteitsstunt in Singapore: het bedrijf plaatste een speciale drankautomaat die blikjes cola verschaft in ruil voor een knuffel. Klanten hoeven geen geld te betalen, maar alleen de machine te omarmen om een gratis blikje cola te krijgen.



Open Happiness-campagne
Het idee sluit aan bij de zogenaamde Open Happiness-campagne van het bedrijf die bedoeld is om een jong publiek te bereiken. Creatief directeur Leonardo O'Grady licht toe: "Vreugde is aanstekelijk. De knuffelmachine van Coca-Cola is bedoeld om op een eenvoudige manier vreugde te verspreiden." Marketeers achter de stunt hopen dat het klanten zal aanzetten om positief, optimistisch en vrolijk door het leven te gaan en een beetje pret te delen bij het openen van een blikje.

Knuffel mij
De publiciteitsstunt werd voor het eerst uitgetest in Singapore. Een drankautomaat werd 's nachts op de campus van een universiteit geïnstalleerd. Het logo van het merk werd vervangen door de witte letters 'knuffel mij'. Toen de studenten 's ochtends bij de school aankwamen, kregen ze de drankautomaat al snel in de gaten.

Schot in de roos
De machines bleken dan ook een schot in de roos te zijn. "De reacties waren fantastisch. Op een bepaald ogenblik stonden vijf mensen de automaat tegelijkertijd te knuffelen... en ook elkaar! Iedereen ging in de wachtrij staan voor een knuffel". De machines zijn zo'n succes dat er plannen zijn om ze in heel Azië te verspreiden.

Bekijk de video
* Coke Hug Me Machine

maandag 16 april 2012

Leuk experiment: filmster voor één dag

Het is een leuk experiment. Hoe reageren omstanders op een filmster, ook als hij dat helemaal niet is?



Spontaan handtekeningen
Ene Thomas Elliot trok eind maart met enkele vrienden naar een winkelcentrum in Norfolk in de Amerikaanse staat Virginia waar hij spontaan handtekeningen begon uit te delen aan enkele vrouwelijke 'fans'. Hun gejoel werkte als een kettingreactie, want lang duurde het niet voordat nietsvermoedende shoppers ook met Thomas op de foto wilden. Waarom hij bekend was, leek niet belangrijk.

Schepje bovenop
Het onwetende bewakingspersoneel deed daar nog een schepje bovenop. Zij boden zelfs aan enkele winkels tijdelijk te sluiten zodat onze celebrity in alle rust kon winkelen. Onnodig te zeggen, dat de clip een hit is op YouTube.

Bekijk de video
* Celebrity For The Day

zondag 15 april 2012

Marius Ebbers: voorbeeld voor alle voetballers!

Marius Ebbers is een voorbeeld van sportiviteit voor alle voetballers. Hij deed afgelopen dinsdag, wat grote voetballers als Maradonna, Messi en Henry helaas niet deden!



Niet gezien
Spits Marius Ebbers van het Duitse St. Pauli scoorde met de hand tegen Union Berlin. De goal werd aanvakelijk goedgekeurd omdat scheidsrechter Tobias Welz zijn handsbal niet gezien had. Ebbers blijkt de meest sportieve voetballer ooit, want hij gaf vervolgens op de vraag van de scheidsrechter eerlijk toe dat hij zijn hand had gebruikt. De goal werd daarna alsnog afgekeurd. St. Pauli won uiteindelijk de match met 2-1 door een goal in blessuretijd.

'De hand van God'
Marius Ebbers deed, wat grote voetballers als Maradonna, Messi en Henry voor hem helaas niet deden. Maradonna sprak zelfs huichelachtig over 'de hand van God', toen hij met een handsbal scoorde in de kwartfinale van het WK van 1986 in de wedstrijd Argentinië-Engeland. Bijna twintig jaar hield hij dit vol. In een interview met de ARD gaf hij in 2006 uiteindelijk toch de handsbal toe.

Bekijk de goal met de hand van Marius Ebbers
* De Hand van Marius Ebbers

zaterdag 14 april 2012

Hond Pudsey steelt de show!

Een prachtig optreden van de hond Pudsey (6 jaar) met haar bazinnetje Ashleigh (16 jaar).




Dansen op de Flinstones
Het vond recent plaats in het - hier al meerdere keren genoemde - TV-showprogramma Britain's Got Talent. Pudsey en Ashleigh dansen op de introcutiemuziek van de tekenfilms met de Flinstones.

Bekijk hun optreden!
* Ashleigh and Pudsey

vrijdag 13 april 2012

Push to add drama en je krijgt echt drama!

Een geweldige stunt ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe digitale tv-kanaal TNT in België.


Paaltje met rode knop
De zender met topseries en -films heeft als slogan: “We know drama”. Om dit kracht bij te zetten, plaatsen ze een zwart-wit-paaltje met een grote rode knop met “Push to add drama” op een uitgestorven plein, ergens in een Vlaams dorpje. De dorpelingen bekijken de nieuwe paal met enig argwaan. Tot iemand wel op de rode knop durft te drukken.

Bekijk wat er gebeurt!
* Een dramatische verrassing!

Parodie
* Lego-parodie op het bovenstaande filmpje

donderdag 12 april 2012

De leukste 1 aprilgrap van 2012

1 April is weer voorbij. Ook dit jaar konden we weer genieten van een groot aanal grappen.



Meest opvallend
De meest opvallende grap was de zeemijngrap in Leeuwarden. De zeemijn leek zo echt dat een flink deel van het centrum werd afgezet en dat zelfs de Explosieven Opruimingsdienst erbij werd gehaald. Na de ontdekking dat de mijn toch niet echt bleek, sprak burgemeester Ferd Crone van een 'buitenproportionele grap' en wordt er onderzocht wie de grap heeft uitgehaald.

Ruilen mag, met bon
De leukste was het bericht dat Ikea naar buiten bracht dat vanwege een productiefout diverse mensen een linkshandige inbussleutel hadden meegekregen (zie foto). Deze konden ze kosteloos ruilen tegen een rechtshandig exemplaar bij de kassa van de lokale Ikea. De datum waarop dit kon? 1 April!

Grap met dieren
In Emmen ontstond er verwarring toen de lokale dierentuin naar buiten bracht dat in verband met een verbouwing werd gezocht naar pleeggezinnen voor een stel pinguïns.

Lees ook
* 1 aprilgrappen

woensdag 11 april 2012

Hilarisch en omstreden: Gaat ie mee of zegt ie nee?

Het meest hilarische én omstreden radiospelletje van Nederland is op dit moment het VARA-3FM-programma van Giel Beelen Gaat ie mee of zegt ie nee?



Bekende Nederlanders
Bekende Nederlanders waaronder politici, wordt een onzinnige vraag of stelling voorgelegd en de luisteraars van Beelen moeten voorspellen of de geïnterviewde mee gaat in de onzin of niet.

Politici
Totnutoe vielen politici als Emile Roemer (SP), John Leerdam (PvdA) en Ineke van Gent (Groen Links) al door de mand. Emile Roemer had niet zo snel door, dat Boris Yeltsin al lang dood is. Dat gold ook voor Ineke van Gent, die niet besefte, dat president Nixon ook al lang niet meer leeft. John Leerdam ging in op vragen over een niet-bestaande terrorist en over uitspraken van de oud-premier van Israël Ariel Sharon, die al jaren in coma in het ziekenhuis ligt. Hij was de enige, die konsekwenties uit zijn handelen trok en zelf uit de Kamer vertrok.

Ludiek
Beelen stelde eerder dat "het zeker niet de opzet is om parlementariërs weg te sturen. Het item is ludiek bedoeld." De gesprekken met Leerdam en Van Gent zijn op dezelfde dag opgenomen, meldde hij gisteren. "We hebben nog meer opnames van die sessie liggen." Onder meer Hero Brinkman (groep Brinkman) en Jan Kees de Jager (CDA) zijn nog aan de tand gevoeld. "Al ga ik niet verklappen of zij óók met onze gesprekken mee gingen."

Linken
* Gaat ie mee of zegt ie nee: de spelletjes tot nu toe
* Giel Beelen in DWDD over zijn programma

dinsdag 10 april 2012

Bejaarden verrassen Britain's Got Talent

Ze heten The Zimmers. Een aantal bejaarden, die het ook eens in Britain's Got Talent willen proberen. De naam The Zimmers verwijst naar het Engelse woord 'zimmer', wat looprek of rollator betekent.


Heel anders
Aanvankelijk zijn de juryleden weinig onder de indruk van het krakkemig geheel, maar na een minuutje blijkt het optreden toch heel anders dan aanvankelijk gedacht!

Bekijk de video
* The Zimmers

maandag 9 april 2012

Mr Bean in het toilet

Een gouwe ouwe, die nooit verveelt. Mr. Bean en de te korte broek.


Bekijk de video
* Mr. Bean in the toilet

zondag 8 april 2012

Bangalijst al in 1950

Het fenomeen Bangalijst is niet van deze tijd, maar was er ook al in 1950.



Polygoonjournaal
Dat bewijst deze nieuwsflits van het bekende Polygoonjournaal.

Bekijk de video
* Bangalijst 1950

zaterdag 7 april 2012

Een ei hoort er bij, zeker met Pasen

Eieren komen nogal eens negatief in het nieuws. Ze zouden ongezond zijn en slecht voor je cholesterol. Maar is dat ook zo? Onderwerpen als cholesterol, salmonella, ESBL en dioxines worden geregeld in verband gebracht met eieren. Betekent dit dat je tijdens Pasen eieren maar moet laten voor wat ze zijn?  Gezondheidsnet zet de feiten op een rij. We citeren.



Rijk aan voedingsstoffen én cholesterol
Eiwit, vitamine A, B11, B12, D, E, ijzer, fosfor, kalium, calcium, seleen en zink. Deze en nog veel meer voedingsstoffen zitten in eieren. Ze passen dus prima in je voeding. Het enige is dat je een klein beetje moet oppassen met de hoeveelheid eieren die je eet en met de manier van bereiden.
Want ja, eieren zijn rijk aan cholesterol. En wie veel cholesterol in zijn bloed heeft, heeft een grotere kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. De Nederlandse Gezondheidsraad adviseert dan ook om op te letten met het eten van cholesterolrijke voedingsmiddelen, zoals eieren.

Salmonella en ESBL
Het volgende probleem is de salmonellabacterie, waarvan je erge maag- en darmklachten kunt krijgen. Veel fikse salmonellabesmettingen zijn te wijten aan eieren. Maar dit probleem moet je ook weer niet overschatten. In Nederland zijn slechts ongeveer 3 op de 10.000 eieren besmet met de salmonellabacterie. Bovendien kun je zelf een besmetting helpen voorkomen door eieren op een goede manier te bewaren en klaar te maken:
- Bewaar eieren in de koelkast
- Gebruik geen rauwe eieren in gerechten die niet verder worden verhit (zoals bavarois of zelfgemaakte mayonaise)
- Bak je eieren of kook ze hard (eiwit en eidooier moeten gestold zijn)
Over ESBL kunnen we verder kort zijn. Er is volgens de laatste stand van zaken geen reden om aan te nemen dat deze bacterie binnen in eieren zit. ESBL is wel op eieren aangetroffen, maar wie zich houdt aan de bovenstaande bewaar- en bereidtips, hoeft niet bang te zijn dat hij of zij met ESBL wordt besmet.

Gevarieerd eten
Ten slotte nog de dioxines. Inderdaad zitten er stoffen met kankerverwekkende eigenschappen, zoals dioxines, in eieren. Deze stoffen zitten in meer dierlijke producten, zoals vlees, vis en melk. Maar de hoeveelheden die je door het eten van dergelijke producten binnenkrijgt, is zeer klein. Als je gevarieerd eet, is het risico dat je te veel van deze dioxines binnenkrijgt dan ook erg beperkt.

Wat betekent al het bovenstaande?
Dat de risico’s die er zijn allemaal beperkt zijn. Het risico van salmonella en ESBL is enorm te verkleinen door je eitje goed te bewaren en te bereiden. Het risico van de dioxines en cholesterol is te minimaliseren door niet te veel eieren per week te eten. Het Voedingscentrum maakt duidelijk dat het eten van drie eieren per week prima past in een gezond voedingspatroon. Gevarieerd eten, daar komt het weer op neer. En vanwege de vele gezondheidsvoordelen is er dus geen enkele reden om je eitje te laten staan. Geniet ervan!

vrijdag 6 april 2012

Straatprostitutie?

Deze mannen worden beschuldigd van het betalen van een straatprostituee.



Een van de beste
Volgens de makers van Just For Laughs is dit één van hun beste grappen ooit.

Bekijk de video
* Prostitute Prank

donderdag 5 april 2012

Nederland hoog op geluksladder

Nederland scoort hoog op de wereldwijde geluksladder en moet volgens ontwikkelingseconoom Jeffrey Sachs van de Columbia University in New York alleen Denemarken, Noorwegen en Finland boven zich dulden.



Sociale factoren essentieel
Vier arme landen in West-Afrika, namelijk Togo, Benin, de Centraal Afrikaanse Republiek en Sierra Leone, bungelen onderaan de lijst. Jeffrey Sachs benadrukt in het rapport dat hij samen met John Helliwell en Richard Layard schreef, dat sociale factoren zoals een sociaal vangnet, afwezigheid van corruptie en de mate van persoonlijke vrijheid voor geluk van essentieel belang zijn, en van groter belang dan rijkdom. 'De Verenigde Staten hebben hun bnp sinds 1960 zien verdrievoudigen, maar de geluksindicator is niet gewijzigd', aldus Sachs. 'Andere landen streefden ander beleid na en bewerkstelligden een veel grotere mate van geluk, zelfs voor een veel lager inkomen per hoofd van de bevolking.'

VN-bijeenkomst over geluk
Op dit moment houden de Verenigde Naties een bijeenkomst over geluk, waarop honderden afgevaardigden en academici debatteren over de stelling of het streven naar gelukzaligheid voor alle burgers het doel van ontwikkeling moet zijn.

Lees ook
* Nederland in Top Drie beste landen om in te wonen

woensdag 4 april 2012

Songspin: nieuw voor muziekliefhebbers

Voor muziekliefhebbers is de nieuwe Canadese website Songspin ongetwijfeld een mooie ontdekking.



Nieuwe bands en muzieknumers
U kunt uw favoriete muziekstijl kiezen en ontdekt nieuwe bands en muzieknummers, die uitgezonden worden door 12 verschillende stations. De oprichters, een klein team van muziekliefhebbers met eveneens liefde voor de techniek, willen onafhankelijke artiesten en platenlabels promoten. 

Link
* Songspin

dinsdag 3 april 2012

Zorro vermoordt dief in collegezaal

Tijdens een college komt volkomen onverwacht voor iedereen Zorro binnen. En vermoordt de dief.



Collegebanken
Kijk, wat er gebeurt in de collegebanken van de Michigan University.

Zorro
Zorro (Spaans voor vos) is de naam van een personage uit vele boeken, films en televisieseries. Het is een gemaskerde held, geheel gestoken in zwarte kledij, die onrecht en corruptie bestrijdt. Dat gebeurt meestal in het door een Spaanse gouverneur bestuurde, tot Mexico behorende Californië van het Oude Westen. Vandaar ook de Mariachimuziek in deze video. Zijn ware identiteit is de rijke jonker Don Diego de la Vega.

Bekijk de video
* Zorro Kills Thief in Lecture Prank

maandag 2 april 2012

Het lekkerste Brabantse worstebroodje

Culinair journalist Jeroen Thijssen van het dagblad Trouw wil typisch Nederlandse gerechten op de UNESCO-Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid (inderdaad, een hele mondvol). Maar dat nobele streven schiet helaas niet op, zo blijkt uit zijn artikel van afgelopen zaterdag in de mooie nieuwe katern van het dagblad. De ambtelijke molens in Den Haag draaien als een slak, die in de bocht remt.


Gebrutsel oftewel poten en oren
Thijssen heeft inmiddels wel verschillende suggesties ontvangen. Zoals schinderhannes, een grote dikke pannekoek uit de Grunnneger Ommelanden en Jan-in-de-zak, een soort gekookt gebak, 
Wij nomineerden al in één van onze eerdere artikelen het Noord-Veluwse 'gebrutsel, ook wel 'poten en oren' genoemd, een heerlijk vettige drab van lang in het water doorgesudderd varkensafval: kniestukjes, oren, enz. De oren zijn overigens inmiddels in onze modernste versie verdwenen.  

Worste-broodje-van-het-jaarverkiezing
Thijssen nomineerde het Brabantse worstebroodje en mocht daarom in de jury van de Worste-broodje-van-het-jaarverkiezing op 26 maart in Eindhoven zitten. Hij doet verslag en we citeren.

Hoogste eer
"De jury oordeelt over negen broodjes van amateurs en tien van professionals, die een gooi doen naar de hoogste eer denkbaar voor een bakker in Brabant. En naar de extra omzet, want bij een bakker die deze wedstrijd wint ligt iedere morgen het nieuwsgierige publiek weer op de stoep.

Negentien broodjes
Een voor een brengen studenten van ROC De Rooi Pannen borden met bruin gebakken rakkers naar de jurytafel. Een cijfer verbergt de identiteit van de deelnemer, een formulier met kenmerken en een puntentelling moet de uitslag brengen. Het proeven kan beginnen. En dat valt niet mee. Een keur aan bruine, knapperige lapjes gevuld deeg passeert de tafels van de jury. De varianten verschillen onderling als broers, waarbij sommigen vooral hebben gelet op de korst, anderen weer meer op de vulling. Negentien broodjes lang keuren wij: kleur, vorm, vulling en smaak, het telt allemaal mee.

Winnaars
Na drie uur is de winnaar bekend: Bakkerij Jürgen van Dongen uit Terheijden. Tweede is bakkerij Leo van Dongen uit Wagenberg, derde bakkerij De Jong uit Oosterhout."

Lees ook
* Pleidooi voor de Nederlandse keuken

zondag 1 april 2012

1 aprilgrappen

1 april is de dag waarop men elkaar in het ootje neemt. U wordt voor de gek gehouden of u houdt een ander voor de gek. De herkomst van de 1 aprilgrap is nog steeds onduidelijk.


Niet alleen in Nederland
De traditie om op 1 april grappen te maken bestaat niet alleen in Nederland. De grap komt op ongeveer dezelfde manier in grote delen van Europa voor en is ook bekend in Amerika, Rusland, Australië en Noord-Afrika. Hij wordt voor het eerst vermeld in een Franse bron in 1508. De eerste vermelding in een Nederlandse bron dateert uit 1561. De geschiedenis gaat dus tenminste terug tot het begin van de zestiende eeuw.  

Grappen uit 2010
* Diergaarde Blijdorp verspreidde het bericht dat het van plan was zijn haaien te muilkorven.
* Het Jeugdjournaal meldde dat bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni 2010 de slimste kinderen van Nederland, die jonger zijn dan 18 jaar, ook stemrecht krijgen.
* Henk Kesler opperde in een column het idee om de KNVB bekerfinale vanaf het seizoen 2010/2011 in het stadion van FC Twente te laten spelen, tot groot ongenoegen van de Feyenoord-aanhang aangezien de finale altijd in Stadion Feijenoord wordt gespeeld.
* Het Radio 1-programma Met het oog op morgen kondigde enkele dagen voor 1 april aan dat de herkenningsmelodie van het programma, Gute Nacht Freunde van Reinhard Mey, binnenkort zou verdwijnen, hetgeen veel boze reacties van luisteraars opleverde.

Grappen in 2011
* Volgens het Jeugdjournaal blijkt uit onderzoek dat steeds meer kinderen een tatoeage nemen. In een reportage werden kinderen geïnterviewd die net door Henk Schiffmacher waren getatoeëerd.
* Er werd bekend gemaakt dat De Toppers op zoek zijn naar een 5e zanger, en dat dat Dries Roelvink wordt.
* Het Schooltv-weekjournaal zei dat kinderen voortaan verplicht een helm moeten dragen op het schoolplein.
* Radio 2 Limburg meldde dat het Agentschap Wegen en Verkeer op zoek was naar bewoners voor een ecologische woning op het binnenplein van het knooppunt Lummen. De bewoners zouden er gratis mogen wonen, ze moeten wel wekelijks het zwerfvuil uit de bermen opruimen, de hulpdiensten verwittigen bij verkeersongevallen, en er vooral voor zorgen dat de lichten op het verkeersknooppunt gedoofd zijn tussen middernacht en zes uur 's ochtends.

Video's
* 1 april grap 2009 van Bison
* 1 aprilgrap 2011 bij Intratuin in Malden
* 1 aprilgrap Wilfred Genee tegen Johan Derksen

Linken
* Het Meertens Instituut over de geschiedenis van de 1 aprilgrap
* Wikipedia over de 1 aprilgrap