Translate

maandag 16 september 2013

De allergezondste noot is de walnoot.

Walnoten worden niet voor niets een superfood genoemd. Niet alleen helpen ze goed tegen stress en een hoge bloeddruk. Ook verlagen ze de kans op hart- en vaatziekten en verbeteren ze bij mannen de kwaliteit van het sperma.

Goede voedingsstoffen
Walnoten zitten boordevol goede voedingsstoffen. Naast omega-3-vetten en vezels bevatten walnoten magnesium, vitamine E, polyfenolen, eiwitten, kalium, plantensterolen, vitamine B6, arginine, melatonine, koper en zink.

Antioxidanten
In vergelijking met andere noten hebben walnoten de meeste antioxidanten. Deze kunnen cellen in het menselijk lichaam beschermen tegen vrije radicalen. In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart- en vaatziekten.

Stoelgang
Heb je regelmatig last van obstipatie? Walnoten kunnen daar bij helpen. Door de vezelrijke walnoot dagelijks aan je dieet toe te voegen, zal je stoelgang verbeteren.

Stress
Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat dagelijks een handje walnoten eten ook helpt tegen stress en een hoge bloeddruk. Proefpersonen die een dieet volgden met walnoten op het menu bleken beter op stress te reageren.

Sperma
Uit een ander onderzoek blijkt dat walnoten tevens goed zijn voor het sperma. Onderzoekers van University of California ontdekten dat bij mannen die twaalf weken iedere dag walnoten eten de spermakwaliteit aanzienlijk verbetert. Waarschijnlijk dragen de omega-3-vetten die in de noten zitten hier aan bij.

Word je dik van walnoten?
Walnoten mogen dan gezond zijn, toch schrappen veel mensen die aan de lijn doen noten van het menu. Omdat ze denken dat je dik wordt van noten. Maar dat is helemaal niet waar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die regelmatig noten eten een lager lichaamsgewicht, BMI en een slankere taille hebben dan mensen die geen noten eten. Hou het wel bij één handje, zo'n 50 gram walnoten, per dag.

Bron: Gezondheidsnet

Walnut Company
Het dagblad 'Trouw' meldt op 7 maart 2014, dat 'de bewering dat een portie walnoten de kans op een hartaanval verkleint, gebaseerd is op een onderzoek, dat de California Walnut Company financierde'. Waarvan acte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .