Translate

dinsdag 19 november 2013

Chocolade eten maakt niet dik

Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.

 


Vetgehalte
De onderzoekers concluderen dit na het bestuderen van de gegevens van 1.458 jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Daaruit bleek dat hoe meer chocolade iemand eet, hoe lager het algehele vetgehalte op het hele lichaam en rond de buik.
De resultaten stonden los van andere factoren zoals bijvoorbeeld, geslacht, fysieke activiteit, consumptie van thee, koffie, groente, fruit en zelfs de totale energie inname per dag.

Volwassenen
Recent kwamen onderzoekers van de University of California ook al tot de conclusie dat volwassenen die veel chocolade eten een lager BMI hebben. Vermoed wordt dat het iets te maken heeft met het stofje catechine, een antioxidant die in cacao voorkomt. Maar bijvoorbeeld ook in thee. Catechine is van invloed op de productie van het hormoon cortisol en de insulinesensitiviteit. Twee factoren die samenhangen met overgewicht.

Bron: Gezondheidsnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .