Translate

vrijdag 11 juli 2014

Automobilisten minder scherp door hooikoorts

Hooikoorts heeft een nadelige invloed op de rijvaardigheid. Het effect is te vergelijken met dat van een alcoholpromillage van 0,5 in het bloed. Dat is ongeveer twee à drie glazen alcohol. Dat blijkt uit onderzoek van academisch ziekenhuis Maastricht UMC. Het ziekenhuis bracht de resultaten maandag naar buiten.


Extra alert
Volgens hoogleraar Bernd Kremer, die het onderzoek leidde, wordt de rijvaardigheid van een hooikoortspatiënt beïnvloed door effecten van de allergie op de hersenen, zoals vermoeidheid en geheugenproblemen. 'Met name mensen van wie de rijvaardigheid door andere factoren al beïnvloed kan zijn, bijvoorbeeld door gebruik van medicijnen of andere ziektes, moeten daarom extra alert zijn', zegt Kremer. Hooikoortsmedicijnen herstellen de rijvaardigheid van de patiënt voor het grootste gedeelte, aldus het medisch centrum.

Eén op de vijf
Volgens het academisch ziekenhuis heeft een op de vijf Nederlanders en Belgen last van hooikoorts. De allergische aandoening voor onder meer pollen staat bekend om klachten als jeuk, tranende ogen, een verstopte neus en niesbuien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .